27 juni 2009

Spårprov

Gårdagen fredag, så var det ytterligare en spårläggningskväll, fyra öppenklasshundar som skall testas i att följ ett blodspår och en viltdel dragen i spårets hela längd ca. 600 meter. Svårigheterna har nu blivit betydligt svårare i denna torka vi har i markerna, men skönt är det med riktig sommarvärme.
Lördag morgon så var det samling på känt ställe för färd ut till platsen för provet. Två Borderterrier en Tax långhårig och vid senare tidpunkt ansluter en Flatcoated retriever. Som kommer att försöka lösa dagens spårproblem som verkligen torkat till ordentligt och vad jag bedömer kommer att bli svåra sektioner i spåren.
Så här efter att spåren är genomförda kan väl sägas att det är som vanligt, trotts värmen och torkan – varierande resultat precis som det alltid varit och vilket väder det än bjudits på.
Nåväl hur hanterade vovvsingarna det hela...
Terrierna Kalle o Noppe vill inte vara med på bild – blundar vi så är det säkert ingen som ser oss:)
Taxen Casper är stolt över att åter kommit ur den läskiga skogen, men vist gick det bra jag kom tillbaka:)
Se mer... http://www.akerlyckanscasper.seFlaten Myrra slickar sig förnöjt om nosen och tycker att allt är bara varmt, det vore skönare med ett bad i något härligt vattendrag:)Efter allt spårande var det nöjda vovvar och förare - ordentligt varma av morgonens stigande temperatur, som äntligen efter avslutat prov hade möjlighet att svalka av sig i sjö eller översköljning medelst dusch där hemma – skönt.
Nya spårprov har lagts under kvällen, två stycken som kommer att provas under morgondagen.Efter allt detta trampande i naturen smakade det gott, med potatis och stekt fläsk i sällskap med glänsande paprika.

Inga kommentarer: