07 juni 2009

Kretsmästerskap

Spåren jag lade på fredagen fullbordades igår – lördag – jag hade två spår och en annan tog tre spår, då vi var där han kände till terrängen och hade lagt många spår där tidigare. Sammanlagt var det fem hundar som genomförde provet.
De hundar ”ekipage” som bedömdes var alla mycket duktiga. Hela upplägget för kretsmästerskapet är följande. De delar som ingår är teoretiska kunskaper och frågor att besvara. Dels kommer det till en tillgjord skottplats, som visar på hur det kan vara att komma fram till en skytt som skjutit på ett djur som gått vidare, det blir utfrågning av skytten och sedan söka efter skottecken på mark, därefter avgöra vad skottet har tagit på djuret och vilka insatser som skall vidtagas för att komma åt det påskjutna djuret.
Därefter kommer hundarna in för bedömning av deras spårkunskaper.
Jämnthunden Nalle Wachtelhunden AzzoAlla delar poängsättes och den sammanlagda poängen av alla tre delmomenten avgör vilken skall gå vidare till en länsfinal.
Tillkrånglat:/ nej!;) men svårt att få en kort sammanfattning:/
Får se vad denna nya dag (återstående) kommer att giva mig, har inget speciellt för närvarande, inget annat än mat, men mat är gott:))

Inga kommentarer: