24 juni 2009

Spartansk

Skönt med värmen:)
Någon emot detta underbara väder vi nu har, och i hela landet enligt prognosmakarna?

Prästkragens blomma sträcker sig mot den blånande kvarvarande himmel, väl där i höjden fånga upp det sista ljuset från dagens solblåa himlavalv.Idag var jag ut till marken för att fylla på foderautomaten vid en av skogstjärnarna. Men där fanns ingen att fylla på:(
Vindarna hade varit så kraftiga där jag placerat automaten, så den hade farit iväg en väldans lång bit från ursprungsplatsen.
Det blev till att gå tillbaka och runt tjärnen på den andra sidan för att komma åt den. Taket som var till den hade sjunkit ner på botten, blev till att ordna en längre slana så jag skulle få upp det. Det gick bra, men vilken tid hela denna procedur tog.
Nu är den placerad på ett annat ställe där vindarna inte kommer åt den lika bra. Den är även nu förankrad på ett bättre sätt, så det är bara att vänta och se om platsen bliver bra för de flygande o guppande på vågornafåglarna.
Såg att det även kommer att bli lingon i år med, blomstren i lingonriset är rikligt.Kvällens matsugandemage lugnades med en spartansk värmande macka.
Polarbröd, råg. Två stycken kakor, ost att lägga på en kaka sedan använde jag kallrökt skinka, sedan ett lager av ost och den andra rågkakan därpå. Olja i pannan som är het när brödet läggs däri, vändas tills osten är smält och kakan inte bränd, men genomvarm ska den va.
Skiva en tomat och lägg där bredvid denna macka, här har även gräslök berikats därvid hackad.Alltså en dubbel polarmacka med ost, skinka, ost värmes i pannan:)

Inga kommentarer: