30 juli 2009

Träffyta

Visst va ja bra matte:-)
Simba Dagens vovve för spåret, en amris.
Var några dagar sedan jag var in på sidan. Men en god sammanfattning är - det har varit bra dagar.
Varit till skjutbanan och provat hagelbössan mot en skärm, för att se hagelsvärmens träffområde och vad jag skall rikta piporna för att få en bra träff.
En övning som var bra för kommande skjutövningar och jakter, men får säkert göra samma övning med jaktamnutionen då det kan bli en helt annan riktpunkt och träffyta.
Tisdagens övning på trapbanan fungerade betydligt bättre med än mer träffar mot tidigare. Så övning behövs av alla de former.

Igår var jag ut och lade att öppenklasspår, som vi avverkat under förmiddagen och det fungerade bra. Det har varit uppehåll från allt regn sedan igår, men under dagens eftermiddag så började det att droppa åter.

Var ut och tränade lite med Tuva efter spårprovet, det känns bättre nu då hon är mer uppmärksam på vad jag är och vad hon får för signaler.
Blir väl ett annat när hon kommer i riktig viltkontakt och med starka dofter.
Vad jag hörde av en jaktkompis, så är skogsfågeltillgången bra i år och betydligt bättre än på många år. Vilket är glädjande för oss som vill jaga fågel med våra hundar.

I morgon fredag bär det av mot Lima och Tisjön norra Dalarna.
SSRK har den orten för året för sitt SM i viltspår, där jag är en av dom som ska vara med och döma de ekipage som skall delta i årets SM-tävling.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Trevlig resa - kör försiktigt!
Din blogg är också fin! :-)
/RM

L-Å Arvidsson sa...

Tackar
Kör alltid försiktigt, tror inte bilen klarar av annat:-)

Anonym sa...

Önskar dej trevlig resa och lycka till med alla vovvar. Vilken fin amris.Karin