17 juli 2009

Plan


Igår hittade jag mina första kantareller:-)
Det blev en god macka till kvällen med ost och skinka därimellan, ovanpå detta en kallrökt skinka och den härliga svampen - smaskens:-)
Var på väg till en träning med Tuva och de andra i träningsgänget och en träningsalternativaplan, då jag kom på att jag plockat svamp på ett ställe för många år sedan och se det var några små där.
Följande lilla träningssugna och hängivna sina vovvsingar voro från den vänstra kanten, M. med Måns, jag själv och Tuva, M. med Miss , Moppe, Skye och golden Kurre med matte P.
Träningsplatsen var mycket bra och väl planerad hos Herr M. på dennes så väl charmerande ägovidder.
M. hade en plan för gårdagskvällens träning - det var en apporteringsplan som utföll som sådan.
Först var det ett litet avstånd till de två apporterna , där vi lade ut dem jämte ett buskbevuxet dike. Vovvarna sändes ut för att hämta dem och allt fungerade utmärkt. Samma övning men på längre håll, det fungerade. Nästa steg var att lägga ut dem bakom buskridån, med den tanken att när hund sändes efter apport så började den söka där den hittat dummy tidigare.
Då kommer sittsignalen och kontakt med föraren, som då sänder ut hunden och genom buskarna för att där finna dummy som skall in till föraren.
Må säga att det den planen var något som fungerade och ytterligare en träning för signaler/kommandon som - ut och åt sidorna samt sök på platsen, blevo tydligare denna kväll.
Kvällen avslutades med långa apporter medelst en apportkastare.
Måns och Tuva ansåg i detta läge att det var bäst att hämta in så snabbt som möjligt - så de rusade på i första skottet.
Men ska väl meddela att det blev bättre och samtliga övningen genomfördes till belåtenhet:-)

Inga kommentarer: