28 februari 2010

Tackar

Det kom ett paket, nyfikenheten var storJ
Skynda att hämta, det var tungt och böcker. Inte vilka böcker som helst, utan bra böcker, vilka kommer att studeras noggrant inom den närmaste tiden och lång tid framledes.
Tackar hjärtligast avsändarnaJ

Morbergs kokbok blev en överraskning, en kokbok i den högre klassen, inte bara recept.
Livet som Per levat, levereras i lagom portioner under framskridandet bland alla kulinariska läckerheter. Det som får smakvibrationerna att frambringa hungerstillstånd, av de ofantligaste tillstånd.
Inspirationen började flöda så till den grad att en vända till matbutiken måste till.
Inhandlades ingredienser till en ostkaka, sid 136, som såg så god ut i boken. Lämplig rätt för en med fullt i tråd i gapet och med ont därtill, efter besöket i fredags vid tandplågarnaJ
Under tillagningen i ugnen så hanns med att läsa lite i boken “Hypnotisören av Lars Kepler”.
“Lars Kepler är en pseudonym”. Står så i boken och då är det väl santJ
Den var så spännande direkt så det blev 60 sidor på direkten under väntan på maten, blir mer till kvällen för att få ett vettigt avslut, där det är lätt att börja om igen, om det nu finns…
Ostkaka med kanelsås och grädde, godissmaskensJ

4 kommentarer:

Anonym sa...

Författarna och äkta makarna Ahndoril står bakom namnet Lars Kepler... och det ska komma fler böcker i serien.

Ostkakan ser ju jätte bra ut! Hoppas du hittar fler goda tips i boken! :-)/rm

L-Å Arvidsson sa...

Lars Kepler... Är det två om skrivandet? Jaha så kan det va, eller?
Finns mycket fint i den boken, tips och recept som jag gillar kommer att användas flitigt.

Karin sa...

Ostkakan med kanelsås ser smaskig ut kan man få receptet?

sedan lite läsning efter måltid det var väl inte så dumt att få.

L-Å Arvidsson sa...

Recept 4 personer...
500 g keso eller annan färskost
ca. en halv dl. hackad sötmandel
3-4 ägg
knappt en dl. socker
en halv dl. vetemjöl
3 dl. mjölk eller gräddmjölk

Mosa keson, blanda allt väl och grädda i ugnen ca. 175 grader omkring en timme.
Såsen
Smör, mjöl, grädde. Smaksätt med råsocker och kanel efter smak.