20 februari 2010

Dagens

Dagens väderlek med snökaos på många håll är intet att göra åt. Väderleken stoppar inte mina utevändorna med Tuva, varit en på morgonen och just nu inkommen från den andra för dagen.
Dagar som denna får ägnas åt inneaktiviteter och grejande med den nya datorn som införskaffats.
Mat går inta att vara utan, det är det allt för syndigtgott att undvara. Dagens lunch blev, allt i ett, i en och samma gryta. Ingredienserna blevo enkla man ack så gottJ
Jag använde potatis, charlottenlök, tre klyftor vitlök, en bit kålrot, morot, stjälkselleri och kryddorna salt, paprikapulver, kummin och olivolja. Till detta serverades det en fin skiva älgkött från frysen.
Recept i all sin enkelhet följer nedan.

Skölj och borsta potatisen, skär i fyra delar, skala morot skär i stavar fixa till kålroten i skivor/stavar, stjälksellerin lika dant. Skala lök dela den, kläm till och skala vitlök och lägg i hela.
Som framgår ovan, skall det inte vara för fint skuret.
Olja lite i grytan och lägg i köttet, fyll på det andra som nu ligger där i bitar, potatis och grönt med lök. Krydda med kryddorna, men var försiktig med salt, går lätt att fixa till efter. Häll över lite mer olja och på med locket.
Ställ in det hela i ugnen som nu har en temperatur av cirka 200 grader, omkring en timme. Den timmen går att göra något annat på, slappa eller något annat som man aldrig hinner medJ
Om det inte har blivit tid för mat när timmen förbrukats till allt nyttigt, och man känt på att morot och potatis är klara. Köttet kan man kika till på, men det brukar vara klart från frysen till färdig mat på en timme.
Ja det var, om inte tiden var för mat, sänk temperaturen på ugnen till cirka 80 grader och håll det varmt en stundJ
Lägg upp maten efter egen önskan på tallrik, lite grönt på så lyfter den välsmakande måltiden.
Smaklig måltidJ
Efter en sväng med Tuva, ute i den snöiga kyliga vinden, så smakade det gott med liten latteJ

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att du har något att göra när du är insnöad! Jag blir mest sugen på den där latten... vi kan ju inte göra kaffe i den här lägenheten... /rm

L-Å Arvidsson sa...

Ja den va go, riktigt mycket skummig mjölk. Men snart kan ni fixa det...
Men det andra va gott de me...:)