16 januari 2010

Tulpaner

Har under ett par dagar haft besök av nära och kära vilket har varit väldans trevligt. Myckenhet av god mat blev det. Torsdag kväll fixades till en förrätt av ripbröst på honungsvarma gröna salladsblad och morotsstänger med lite stänk av sås från ripsmakengodiset. Sedan blev det kycklingbröst som tillagades med en snabb, i het panna, fin stekyta, därefter en grundligen slowfoodtillagning med låg värme, i gryta där i ugnen. Vilket gav kycklingen en myckenhet av mörhet, serverades tillsammans med ris och sallad. Desserten blev en fruktig sak av clementiner och hallon med snötäcke, florsockerströdda.
Bordet dekorerades med gula fina Red Fox tulpaner.

Fredag lunchades det på en Thai-restaurang. Gillar verkligen den goda smaken på den goda maten.
Idag lördag då värmen återigen är till belåtenhet på våra breddgrader, -3 på dagens vinternatursköna hundliga rastrunda. Som blev det en långpromenad i det vackra vinterlandskapet med Tuva, plogad skogsväg, ca 8 kilometer.
Vägen finns på vår jaktmark och hålles plogad under vintertiden, vilket är bra för tillgängligheten till marken. Men då det finns kostnader med ett sådant förfarande, delas det med motorklubben. Vilka använder vägen för att testa bilarnas kondition. Men det är inte ofta, då det erfordras att hela teamet är med för säkerhet och att de tränas tillsammans för kommande uppgifter på rallyvägarna och serviceuppehållen.
Vilket denna dag var en sådan:)
På återvägen så kom ett helt team rallyfantaster som skulle börja testköra nya rallybilar. Stannade och tittade lite på de fina bilarna, men jag antar kostsamma, Och vilka grejer de har i sina servicebilar…

3 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt att ses! Tack så väldigt mycket för allt det goda! Idag vila - vi är helt slut efter timmarna i bilen! Ha en trevlig helg! /rm

Ellinor sa...

Å så fint med tulpaner!! Nu börjar det kännas att vi går mot ljusare tider! :) .. Och mycken god mat också .. saknade dock dina förträffliga bilder av smakfullheterna!:)

L-Å Arvidsson sa...

/rm.
Tack för allt det trevliga:)
Ellinor...
Tulpaner är väl vår? Det har blivit varmare därute:)
Verkligen god mat som blev rätt, med en godis mörkycklingrätt.
Kul att du gillar bilderna, men denna gång serverades det hela med stekokokaren själv vid de varma matbordetsrätterna:)