16 oktober 2009

Skogsrök


Jakten har varit lyckad så här långt. Idag regn hela dagen, så ingen jakt, men en mycket bra dag. En rökkåta har byggts och ett hjärta hänger för rökning. Blir spännande att smaka resultatet:)

4 kommentarer:

Erik sa...

Hei.
Snedig røkeovn. Første gang jeg ser denne. Hvor lenge må røken vare. Hvilken type ved bruker du ?

erik

Anonym sa...

Hej Lars-Åke vilken fin bild från torpet.Lycka till med rökeriet blir intressant att få en smakbit.K.T

L-Å Arvidsson sa...

ERIK
Tiden för rökningen blir cirkatider beroende på köttets storlek.
Exempelvis, ett stort saltat hjärta delat i fyra delar, är tiden cirka 24 timmar.
Veden är all ved som inte lämnar sotlager vid bränning.
Asp, sälg och al, om björk skall användas skall den barkas först, därför att barken på björk lämnar sotlager som inte är bra eller gott.

K.T.
Anordningen finns kvar, skall röka lite vanligt kött efter styckningen till oss:)

Anonym sa...

Mums va gott det ska bli.Karin