01 oktober 2009

Järpe

Tuva har vilat mycket några dagar, undantaget några korta turer. Och idag for vi till skogs först på eftermiddagen för en kortare rastningstur med lite sökning, givetvis var bössan med.
Efter en kortare tur och inte alls lång väg, får Tuva känna något och far in bland buskar och snår. Efter vi gått ytterligare en liten bit till efter vägen så händer det plötsligt. En järpe kommer farande rakt mot mig och skottet blir av. Järpen hamnar bara några meter från mig. Tuva ser jag inget av till att börja med, tydligen var det flera järpar. Det visar Tuva tydligt när hon kommer mot mig, för när hon kommer till en liten tätning i mosskanten så börjar hon fara omkring i ett ivrigt sök. Det var där hon hade stött järparna och mycket dofter ligger kvar.
Får ta i lite extra i stämman för att bryta sökandet och få in henne. När hon kommer får hon sitta en god stund, sedan blir det apport, vilket hon sköter ypperligt.

Svaret på det prov som togs ur den svullnad/knöl som Tuva hade vid underkäke ner mot halsen kom idag. Det är inte mycket kvar av den, men det finns lite kvar. Tuva har tydligen ingen smärta, jag får känna och klämma utan att hon drar sig undan eller visa smärta. Så jag hoppas att inget sitter kvar där, om hon nu har fått in något. Troligare är att hon fått något stick av något när hon farit fram i tätningarna i skogen.

Provet som togs visade på, "inflammatoriska celler och bakterier" -infektion.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Duktig hund gulltuva.Hoppas hon kryar på sig så att hon inte behöver operera bort knölen på halsen.Krya på dej.K.T.

L-Å Arvidsson sa...

Det har blivit bättre, men får känna efter sedan om det kan vara något kvar där. Som jag känner nu så finns inget, och det är bar:)

Ulla sa...

Hoppas att Tuva har kryat på sig hon tycks vara en duktig fågelhund kanske man borde byta ras o. jaktintresse......... Njae.....en gång tax alltid tax..... Var och är saliga i sin tro. Undertecknad önskar Tuva o. sin ägare en fortsatt jaktsäsong.... det stundar ju den härliga o. heliga älgjakten den är spånnande med skogens stora ståtliga djur.
Hälsar taxfröken Tinas matte Ulla
"Skitjakt" på Er

L-Å Arvidsson sa...

Funkat rätt bra denna höst:)
Nästa vecka skitjakt hela veckan, inget för Tuva. Hon har blivit bättre:)) Skitjakt, men får väl försöka någon dag att hinna med en sväng med vovvsingen:)