Lite grejer som kördes ut till jakttorpet han jag också med. Väl där var jag och tittade till gamla foderautomater och då fick Tuva söka lite i min närhet – det händer mycket i naturen nu, som behöver lugnet så det blir till att var försiktig.Skriver lite om mat idag med – så fram med trasan o torka av skrivbordet.
Har förstått att det är finess med tillagningsanvisning, så här kommer en kort version.
Knaperstekt potatis med älgfärsbiff med sky och lite hackad gräslök/citronmeliss på.
Har förstått att det är finess med tillagningsanvisning, så här kommer en kort version.
Knaperstekt potatis med älgfärsbiff med sky och lite hackad gräslök/citronmeliss på.
Koka potatis av fast sort, skiva den och stek i lite olivolja.
Älgfärsbiffen tillagas av – ca. fem hekto älgfärs, ett ägg, en matsked olivolja, två matskedar vatten – tillsätt salt och mald chilipeppar efter smak.
Blanda färsen med ingredienserna i en bunke, blanda väl tills den blir skapligt fast. Dela den i fyra delar och forma till fyra älgfärsbiffar.
Stek i olja och lite smör, fyra till sex minuter på varje sida. Eller känn efter fastheten när de är genomstekta, eller så ni vill ha dem :-)Kvällstiden blev det till att vårda – jaget – medelst en stunds meditation:)
Älgfärsbiffen tillagas av – ca. fem hekto älgfärs, ett ägg, en matsked olivolja, två matskedar vatten – tillsätt salt och mald chilipeppar efter smak.
Blanda färsen med ingredienserna i en bunke, blanda väl tills den blir skapligt fast. Dela den i fyra delar och forma till fyra älgfärsbiffar.
Stek i olja och lite smör, fyra till sex minuter på varje sida. Eller känn efter fastheten när de är genomstekta, eller så ni vill ha dem :-)Kvällstiden blev det till att vårda – jaget – medelst en stunds meditation:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar