
När det varit så många fina dagar.
Åkte hem o fixade till lite mat.
Det blev älgskav med gratinerat mos och hela lingon o grönt – på planka.
Älgskav är lättast att göra av fryst kött, då det går att få till tunna skivor. Man helt enkelt skaver av köttet från den frysta biten.
När man fått till det är det bara å stek allt i en stor panna med olja och smör.
Själv hade jag tre normalstora bananschalottenlökar som skivades fint, smakade av det hela med salt och paprikapulver. Hade en skvätt asli sauce i en flaska som jag fyllde på med lite kallt vatten och hällde över det hela för att få det lite mer saftigt.
Kokade tre potatisar under tiden. Mosade dessa tillsammans med en äggula och lite olja. Sedan i med moset i en sprits för att få det fint spritsat på oljad planka, plankan har legat i vatten ca 15 minuter för detta. Ugnen på 250 grader o grillinställning, in med plankan med moset så det får färg o lite knaprig yta. Fyll ut den tomma rutan med älgskav, garnera med hela lingon o grönt. Så var det klart
2 kommentarer:
Så trevligt och gott! :)
Ja det var gott – och se bra ut så alla sinnesorgan får sitt :)
Skicka en kommentar