Varit på vandring idag i det vackra vädret. Knallat och gått, ja jag vet inte hur långt, men jag och Tuva var ute minst tre timmar i det vackra vädret.
Vid hemkomsten så blev det lite enkel mat för oss båda, tuva fick sitt vanliga förståss…
Nu till kvällningen så användes kokboken av Morberg och det tillagades en mycket god och enkel rätt.
Haricots Verts Balzar, serverades med tillbehören flingsalt och smör.
Det var smaskensgodis i all enkelhat, men vilken härlighet av höjdernas smakupplevelserJ
Tidigare under veckan har jag fixat med päron som kokades och lades i en lag, efter ett recept ur boken av Morberg.
Ingefärspäron, som nu till kvällen inmundigats. Ett recept som bör ligga i topp för den som gillar päron. Päronet smakades av tillsammans med grädde och därpå riven kakao, ja vad finns att säga av underbaraste gourmégodis.
Möjligen vad Morberg själv skriver i sin bok, för att lyfta härligheten…
“Att lägga in päron i ingefära var förr ett sätt att konservera höstens skörd. Idag är ingefärspäron en efterrätt med ålderns behag, som serveras på krogar av klass.”
Ja må säga att det smakade underbart även i mitt lilla bo, som en smaskig sak på kvällenJRecepten finns i boken…
MORBERG
Scenen, livet och konsten att laga mat
Bonnier Fakta
3 kommentarer:
Visst ser brytbönorna goa ut .. men blev det inte lite väl magert?
Fast det är klart, du ville väl ha plats till det där goda päronet ;) Det ser supergott ut!!
Kul att päronen blev bra! Nu får du göra flera! :-)/rm
/E
Ja så är det när det sinar, dä bli lite:)
Päronet var godis, viket kräva sin plats i godissäcken.
/rm
Päronen blev supergoa:)
Vad som här avsågs, smakades, voro en förrätt, därefter en magnifik efterrätt.
Däremellan skola vara någe annat av så kallad mellanrätt, som här inte visas då det den blev en förrätt av hungerundvarande huvudrätt, så därför kommo rätterna till i den ordningen, av vad hungertillagare inte kunde motstå magmorrningen.
Kunde ej avbilda rätt heller, av anledning huvudrätthungers skakande händer:)
Skicka en kommentar