Igår lördag var det Orrbröst på menyn:)
Orrbrösten lades i en het stekpanna med smör o olja ca. minuten varje sida, för att få en fin yta och bevara det saftiga inom sig.
Sedan kom de i grytan för att stekas sakta tillsammans med lök, krossade enbär o vitlök, salt o vitpeppar.
Såsen blev av den sky som orrbrösten stekts i. Silade av allt och bevarade skyn som blandades med redningen och smaksattes ytterligare av soya o lite salt.
Serverades med kokt potatis o sallad, tomat och paprika. En superb måltid:)
Idag har det åter varit en jakttur på marken.
Tuva hade några stötar på fågel, men det var helt omöjligt att komma åt fågel. Hörde dem, men såg inte någon fågel.
Den sista fågeln för dagen såg jag men den valde att flyga rakt ifrån mig och in i den täta skogen.
Var till en skogstjärn som jag visste var änder i. Försökte själv gå på dessa, men de valde även de att lätta från vattnet och dra vidare till annat vatten:)
4 veckor sedan
2 kommentarer:
Så gött det ser ut!:)
Det var det, blir något extra med viltkött:)
Vet var det kom ifrån och tar själv hand om det fram till tallrik:)
Skicka en kommentar