28 april 2009

Tillståndstid

Hörde o såg på väderleksrapporten att det var regnväder som var på gång. Så idag har jag varit till jaktmarken för lite viltvård, försöker med diverse sådd för att se vad som passar.
Blir spännande att se vad det blir, fröna kommer att få hjälp av det våta vädret att rota sig och sedan vänta på värmen för att knoppas - hoppas :-)
Bilden blir av Tuva vid fikapausen o en bit av torpet.Har även förtröstat mig med att läsa lite i min filosofiska litteratur och där hittat några bra funderingar av filosofer i olika tidsåldrar - men med liknande filosofiska tankegångar.
Det hela beror nog mest på att jag såg ett program på TV om strängteorin gentemot kvantteorin och då går det inte att bortse från relativitetsteorin.
Intressant i det hela - i det programmet - var att teorin om dåtid, nutid och framtid sammanfaller i en tid, (kan väl förklaras i den tillståndstid vi befinner oss). Eller hur långt vi kommit på vår tidslinje, om dåtiden bestämmer nutiden och framtiden är förutbestämd från dåtiden och nutiden, eller är det så att framtiden skapas från nutiden och dåtiden finns där... ja det var något åt de...

Tänkvärda textrader från dåtidens filosofer som på något vis hänger samman.
(Bryan Magee, Bonniers stora bok om filosofi.)

"Människor är goda på ett sätt men onda på många."
Aristoteles 384 f.Kr. - 332 f.Kr."

"Alla människor kan begå misstag, och på grund av lidelser eller egenintresse frestas de flesta i många fall att göra det."
John Locke 1632 - 1704

"Sanningen är allas jaktrop men inte mångas byte."
George Berkeley 1685 - 1753

"Människan är av naturen god och älskar rättvisa och ordning."
Jean-Jacques Rousseau 1712 - 1778

Måste bara ta med dessa rader, vad jag ser, passar in i den stressiga värld vi lever i.
"Samhällsmänniskan lever ständigt utanför sig själv."
Jean-Jacques Rousseau 1712 - 1778

VAPEN SÄLJES & VAPEN FÖR JAKTEN

Inga kommentarer: